Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon

Uit de Makkelijke Moestuin, naar de keuken en op tafel: heerlijke maaltijdsalade voor lunch en/of diner. Met pluksla, wintererwten, snijbonen en winterpostelein.

Recept en foto’s: Nina.
Tortellini salade met vers-geplukte groentes
Tortellini salade met vers-geplukte groentes

Salade met tortellini, pluksla, snijbonen en erwtjes

Lunch en/of diner, 2-3 personen, 30 minuten, vegetarische optie

Zo van het moestuindak (boven) naar de keuken (eronder) en opeten in de tuin (beneden).
Erwtjes oogsten van de dakmoestuin
Erwtjes oogsten uit de dakmoestuin

Wat heb je hier voor nodig?

Ingrediënten:

  • 150 gram tortellini (naar keuze; vlees, kaas, spinazie)
  • 200 gram snijbonen
  • 6-8 grote bladen plaksla (indien je kleinere bladen hebt, dan x2)
  • 1 ‘bosje’ grote winterpostelein (indien ze nog niet zo groot zijn, dan 2x bosje)
Winterpostelein oogsten uit de Makkelijke Moestuin op het dak
Winterpostelein oogsten
  • 6 wintererwten
  • 1 eetlepel pesto (zelfgemaakt, of uit de supermarkt)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
De benodigde ingrediënten voor de tortellini salate
De benodigde ingrediënten

Keukengerei:

  • 1 kleine-middelgrote pan
  • 1 bak waar je salade in kan maken
  • 1 vergiet
  • 1 snijplank
  • 1 slacentrifuge (indien je die niet hebt, dan doe je de sla in een theedoek en sla je 'm buiten uit)

Snijbonen uit de Makkelijke Moestuin snijden voor de tortellini salade
Snij de snijbonen in stukjes

Hoe ga je te werk?

Kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking (15 minuten).

Was de snijbonen schoon en snij deze in stukjes. Voeg deze toe na 10 minuten kooktijd van de tortellini, zodat deze tegelijk klaar is.
Kook de snijboon en erwten mee met de tortellini
Kook de snijboon en erwten mee met de tortellini
Maak de wintererwten open en kook de erwten de laatste minuut mee.
Dop de wintererwten
Dop de wintererwten
Voor de saus meng je de pesto, mayonaise en olijfolie in de bak door elkaar.

Was ondertussen de sla en de winterpostelein. Droog deze in de slacentrifuge (of in de theedoek). Snij de sla in repen over de korte lengte.

Als de tortellini, snijbonen en erwten 15 minuten hebben gekookt, giet je deze in het vergiet. Spoel 5 minuten lang af onder koud water. Laat vervolgens uitlekken.
Koel de tortellini en groentes onder koud water af
Koel de tortellini en groentes onder koud water af
Doe de inhoud van het vergiet in de bak met de saus. Meng alles goed door elkaar.

Doe hierna pas de sla erbij. Het is belangrijk om het in deze volgorde te doen anders wordt de sla slapjes. Je wilt deze natuurlijk lekker fris en knapperig houden.

Als laatste doe je de winterpostelein erbij.
Voila! Een heerlijke maaltijdsalade voor lunch en/of diner.

Eet smakelijk!

Nina.
PS: Gefeliciteerd Nina., met dit recept ben je één van de prijswinnaars van de Kookwedstrijd 2020 😀. Je prijs wordt z.s.m. overgemaakt naar je shop-tegoed.

PPS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Doe dan ook mee met onze kookwedstrijd. De voorwaarden vind je hier. Kiezen wij je recept uit, dan verdien je er 10 euro shop-tegoed mee.