Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes

Een lekkere, snelle risotto met snijbiet. Voor dit recept gebruik je zowel het blad als de stengels van de snijbiet. Je kan er nog van alles aan toevoegen, bijvoorbeeld peultjes, wintererwten en worteltjes.

Recept en foto’s: Manonnie

Risotto met snijbiet uit de Makkelijke Moestuin
Risotto met snijbiet

Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes

Voor 2/3 personen

Nodig:

  • 10 flinke snijbietstengels

  • 1 ui

  • 1 of 2 teentjes knoflook

  • 1 (groente-) bouillonblokje

  • 200 gram is risottorijst

  • stuk parmezaanse kaas geraspt

  • 1 a 2 eetlepel olie/boter om in te bakken

  • peper/zout

  • hapjespan of wok

Eventueel ook wat peultjes, wintererwten, spinazie, wortel en blaadjes van de goudsbloem.

Benodigde spullen voor de risotto
Benodigde spullen voor de risotto

Bereiding (30 minuutjes):

Los het bouillonblokje op in 1 liter heet water en houd dit warm.

Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee zodat de korrel ook wat glazig is.

Snij ondertussen de snijbietstengels in kleine blokjes de bladeren in reepjes en hou de bladeren apart. Maak de evt de extra groente schoon.
Stengels van de snijbiet uit de Makkelijke Moestuin
Stengels van de snijbiet in stukjes
  • Doe de stengelblokjes in de pan en voeg de eerste scheut bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door.

  • Doe de deksel op de pan, en draai de kookstand zo laag dat de risotto zachtjes blijft koken.

  • Roer nog een paar keer tot de risotto ca. 20 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt.

  • Voeg dan eventueel nog je extra Makkelijke Moestuin groenten toe, in mijn geval erwten en peultjes. Kook de laatste 3 minuutjes mee.

  • Proef of de risotto gaat is en roer er naar smaak parmezaanse kaas door. Zelf vind ik een flinke hand minimaal.

Bewaar wat kaas om het bord mee te versieren en gebruik goudsbloemblaadjes als garnering.

Gewoon omdat het kan😉.

Mannonie
Mannonie aan het oogsten in de Makkelijke Moestuin
Mannonie aan het oogsten

PS: Gefeliciteerd Mannonie, met dit recept ben je één van de prijswinnaars van de Kookwedstrijd 2020 😀. Je prijs wordt z.s.m. overgemaakt naar je shop-tegoed.

PPS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Doe dan ook mee met onze kookwedstrijd. De voorwaarden vind je hier. Zetten wij je recept op de site, dan verdien je er 10 euro shop-tegoed mee.