Recepten met spinazie

Om spinazie te koken heb je best veel nodig. Dan kom je met één vak niet zo heel erg ver.

Maar eerlijk gezegd kook ik nooit spinazie. Ik vind ik het rauw veel lekkerder. Door salades, door de smoothie, of in mijn favoriete snel-makkelijk-en-lekker recept:

Pannenkoeken met spinazie

Ik eet ze niet zo heel vaak, maar pannenkoeken met kaas en groentes vind ik heerlijk.

Deze is met spinazie en pijnboompitjes.

Super makkelijk en zo klaar:

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen (afhankelijk van de maat van je koekenpan: ieder 2 vrij kleine pannenkoeken of 1 grote).

  • 150 gram meel (ik gebruik volkoren)
  • 1,5 dl. melk
  • 1 ei
  • snufje zout (niet echt nodig)
  • 3 grote eetlepels pijnboompitjes
  • 24 plakjes jong-belegen kaas
  • 100 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
  • boter of olie om te bakken

Bereiding:

Klop een beslag van de melk, het meel en het ei.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Verhit de pan (heet maar niet té), smelt wat olie of boter in de pan en giet er een dunne laag beslag in. Zodra het beslag droog wordt, keer je de pannenkoek om.

Leg de plakjes kaas erop, strooi er wat pijnboompitjes over en top het af met een flinke hand winterposteliein.

Vouw dan de pannenkook meteen dubbel, leg een deksel op de pan en draai het vuur wat lager.

Na 2 minuten haal je het deksel eraf, flip je de pannenkoek en bakt hem ook nog een minuutje aan de andere kant.

Stort ‘m dan op een bord en eet ‘m zo snel mogelijk op.

Variatie:

In plaats van spinazie is winterpostelein ook hartstikke lekker. Of sla. Of rucola.

De jong-belegen kaas kan je ook vervangen door een andere kaas. Pitjeskaas bijvoorbeeld - zo noemen wij komijnekaas.

Geniet ervan!
PS: heb je ook een bijzonder en makkelijk recept voor spinazie?

Dan deel ik het graag: leuk!

Stuur het per e-mail (liefst mét foto’s) en ik zet het erbij. Of geef je tips hieronder bij de comments.