Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap

Lekkere curry met peultjes, sugarsnaps en meiraapjes. In 2 variaties: met pulled oats voor de vegetariërs en vegans, en met kipdijfilet voor de vleeseters.

Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap

Curry in 2 varianten

Omdat de helft van mijn gezin vegetarisch is en de andere helft niet, kook ik altijd 2 verschillende versies van een gerecht. Vandaag een zelfverzonnen curry met pulled oats voor de vegetariërs en met kipdijfilet voor de vleeseters.
Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap

Recept curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap

Nodig (voor 4 personen):

  • een flinke handvol peultjes

  • een flinke handvol sugarsnaps

  • 2 meirapen inclusief blad

  • 1 flinke teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 paprika

  • zo'n 250 g pulled oats* voor 4 personen (vega) of 400 g kipdijfilet (ik gebruikte van elk de helft voor 2 x 2 personen)

  • 1 theelepel korianderpoeder

  • 1 eetlepel kerriepoeder (ik gebruik altijd Hindostaanse massala)

  • ongeveer 800 ml groentebouillon (bij de kipversie wat minder anders wordt de curry te waterig)

  • 150 g santen (kokoscreme)

*Pulled Oats is een veganistische, eiwitrijke vleesvervanger op basis van haver, tuinbonen en erwten.

Ingrediënten voor de curry
Ingrediënten voor de curry

Bereiding

Was de groenten en snijd de ui, paprika en knoflook in kleine stukjes, de meiraapjes in blokjes en het meiraapblad in reepjes. (Voor de kipversie bak je ondertussen de naar eigen smaak gekruide kipdijfilet in een aparte pan.)

Fruit de ui met de paprika en knoflook 5 minuten en voeg dan de kerrie en korianderpoeder toe. Laat enkele minuten meebakken. Goed roeren zodat het niet aanbakt, eventueel wat water toevoegen.

Voeg de meiraapblokjes, peultjes en sugarsnaps toe en laat weer 2 minuutjes meebakken.

Voeg dan het meiraapblad toe en laat dit slinken.

De groentes in de pan
De groentes in de pan

Vegaversie: voeg de pulled oats en het meiraapblad toe en bak even mee. Kipversie: Snijd de kip in stukjes en voeg die samen met het meiraapblad toe aan het groentemengsel..

Voeg als laatste de bouillon en de santen toe. Voeg net zoveel bouillon toe dat je een mooie hoeveelheid curry krijgt die niet te dik of dun is. Laat het aan de kook komen, goed roeren en laat het een paar minuutjes pruttelen zodat de santen goed gesmolten zijn. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.

Sudderen in de pan: boven met pulled oats, onder met kip
Sudderen in de pan: boven met pulled oats, onder met kip
Deze curry is erg lekker met Pandan rijst.

Eet smakelijk!

EllenL

PS: Gefeliciteerd EllenL, met dit recept ben je één van de prijswinnaars van de Kookwedstrijd 2020 😀.

PPS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Doe dan ook mee met onze kookwedstrijd. De voorwaarden vind je hier. Kiezen wij je recept uit, dan verdien je er 10 euro shop-tegoed mee.