Deze info is allemaal verwerkt in onze gratis app, zodat jij dit niet hoeft te onthouden Download Makkelijke Moestuin app

Hoe gebruik je de community (op je computer)?

De community is de plek waar MM-ers met elkaar in contact komen, foto’s van hun tuintje delen, vragen stellen, elkaar helpen en gewoon lekker met elkaar kletsen.

We maakten het gebruik van de community zo makkelijk mogelijk. Maar als je iets niet snapt, dan kun je het hier opzoeken.

Trek aan de bel als je er toch niet uitkomt. Of door in de community een vraag te stellen, of door ons rechtstreeks te mailen.

Wat is het?

De community is ons eigen platform en is gemaakt om elkaar te ontmoeten.

Het werkt wat anders dan een standaard forum, en heeft wel wat weg van Facebook en Instagram. Zonder de nare kantjes daarvan en zonder irritante advertenties 😉

Hoe werkt het?

Ik loop er stap voor stap met je doorheen. Maar nogmaals: voor de meeste mensen wijst alles zich wel vanzelf - die hoeven dit niet te lezen.

Je vindt de community op de site in de header. In de app vind je 'm juist onderin je scherm: het hartje.

De eerste keer dat je langskomt

De community is openbaar. Dat wil zeggen dat alle posts, foto's en reacties door iedereen te lezen zijn, ook als je geen account hebt. Maar wil je zelf iets posten of ergens op reageren, dan moet je inloggen. Daar heb je dus een account voor nodig.

Werk je al met de app? Gebruik dan hetzelfde mail-adres en wachtwoord. Dit is belangrijk omdat de app en de community aan elkaar gekoppeld zijn.

Profiel aanpassen

Je kunt je profiel aanpassen door te klikken op het poppetje rechts bovenaan (op de computer) of rechtsonder (in de app).

Daar kun je ook een foto van jezelf uploaden.

Zelf een post maken

Om zelf een post te maken, klik je op de blauwe button 'Maak post' rechts bovenaan.

Je schrijft een titel, dan je tekst en als je wilt voeg je foto’s toe.

Als laatste hang je er een categorie aan. Bijvoorbeeld op Show je MM, Recepten of Tips.
Er zijn verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen.

Bij de meeste categoriën komen de posts op de 'wall' te staan. Zoals 'Tips', 'Show je MM' en 'Recepten'.

Sommige categorieën staan niet in de wall, zoals 'Vragen' en 'Net niet MM'. Die zijn alleen zichtbaar als je erop klikt.

💚💚💚 Hartjes geven en krijgen

Als je een post, een foto of een reactie van een andere gebruiker liked, krijgt die van jou een hartje. Andersom werkt het ook: als iemand anders jouw post, foto of reactie liked krijg jij er een hartje bij.
Ik heb er hier al 6777 😊.

Het MM-plantje achter mijn naam laat zien dat ik een MM-teamlid ben. Als iemand moderator of admin is, staat dat er ook bij - samen met een 🚓.

Aanpassen post of reactie

Toch niet tevreden over je reactie of over wat je gepost hebt? Je kunt altijd wat veranderen door op je eigen post of reactie te klikken en dan op de 3 stippen onderaan in de rechterhoek te klikken. Je kunt 'm daar ook verwijderen.

Vergeet daarna dan niet op de blauwe knop Aanpassen of Klaar te klikken 😉.

Reageren op anderen

Zodra je ingelogd bent kun je reageren op anderen. Reageren op een reactie kan ook, dan staat jouw reactie daar meteen daaronder.

De poster en de mensen die al reageerden krijgen dan een seintje.

(Wil je andere mensen attenderen op de post, dan kun je in je reactie hun naam 'taggen'. Dat doe je zo: @naam. Let op: bij namen met spaties of leestekens werkt dat niet.)

De bel bovenin / notificaties

Op je desktop staat rechts bovenaan - naast je hartjes en foto - een bel. Staat daar een rood bolletje met een cijfer, dan kreeg je berichten. Bijvoorbeeld als iemand reageerde op jouw post, of als je een hartje kreeg.

Klik je op de bel dan komen al je berichten tevoorschijn. Als je op een van die berichten klikt, dan ga je direct naar de post en verdwijnt het bericht uit je overzicht.

Volgorde posts en reacties

In het beginscherm zie je 'de wall'. Daarin staan alle posts van de zichtbare categorieën en zie je altijd de laatste activiteit bovenaan. Dat kan dus de nieuwste post zijn, maar ook een eerdere post waar net op gereageerd is.

Binnen een post staan de laatste reacties ook bovenaan, dan pas de latere.
Reacties op reacties staan onder elkaar.

Binnen een categorie staan bovenaan altijd de vaste items: daar heten we je welkom en leggen we de spelregels uit.

Daaronder zie je de eerste post. Dat is bijna altijd een sticky post: een uitvraag of een post die wij heel belangrijk vinden. Je herkent ze aan de pin.

En daaronder staan alle andere posts. Op de startpagina staat altijd de laatste post die geplaatst is of waar op gereageerd is bovenaan.

Zoeken, sorteren en onderwerpen

Dit is het startscherm van de community. Links bovenaan staat een zoekscherm waar je het onderwerp kunt intikken waar je op wilt zoeken:
Klik je op de link die daaronder staat 'uitgebreid zoeken' dan kun je zelfs heel verfijnd zoeken met meerdere zoekwoorden en komen alle posts waar die in staan naar boven.
Wil je weer terug naar het beginscherm, dan klik je op de link links bovenaan.

Onder de zoekbalk zie je de categoriën en de filters. Lijkt me duidelijk toch?