Cottage cheese met kruiden en radijs

lunch met cottage cheese en kruiden
lunch met cottage cheese en kruiden
Een supersimpel en lekker lunchrecept: cottagecheese met kruiden, radijs en oost-indische kers. Heel gezond en ziet er ook nog eens supermooi uit!

Nodig

  • een bakje cottage cheese (of Hüttenkäse: dat is hetzelfde)
  • ong. 5-6 radijzen (mogen ook de hele scherpe zijn, die niet meer lekker zijn om zo te eten)
  • bosje peterselie
  • bosje bieslook
  • bloemen van de oost-indische kers
  • peper en zout
  • blaadjes sla of spinazieblad

Bereiding

  • Snij de radijsjes in kleine stukjes
  • knip de kruiden fijn
  • was de sla of spinazie
  • doe de cottage cheese / hüttenkäse in een kom
  • roer de radijs en de kruiden erdoor
  • gebruik peper en zout voor de smaak
Opdienen met de sla of spinazieblad en de bloemen.

Mooi toch?

Peterselie en bieslook

flinke bos peterselie
flinke bos peterselie
Peterselie en bieslook kent iedereen wel. Het zijn dankbare bewoners van mijn Makkelijke Moestuinbakken.

Zet een paar plantjes in je bakken en je kunt het hele jaar uit je eigen tuin oogsten.

Sterker nog: je moet wel flink blijven plukken want anders overschaduwen ze in een mum van tijd de vakken die er naast liggen.

Veel knippen dus en overal doorheen gooien.

En wist je dat peterselie super gezond is voor je ogen? Nog beter dan worteltjes!

Dagelijks een takje rauwe peterselie eten is ook nog eens goed voor frisse adem.

Eet ze!