Recepten met peultjes of sugarsnaps

Peultjes en sugarsnaps zijn echt van die groentes waar je al snel veel en lang van oogst.
Sugarsnaps uit de Makkelijke Moestuin
Een lading sugarsnaps uit één vak
Sterker nog: hoe eerder je begint met plukken, hoe langer de planten doorgaan met bloeien. Wat zo maar in kan houden dat je lange tijd peultjes eet.

Nou vind ik peultjes en sugarsnaps erg lekker, maar ik was toch heel blij toen Annemiek me aanbood om een paar lekkere recepten op te sturen.

Ze schrijft:

Kom je ook om in de peultjes?

Met deze 4 snelle en makkelijke recepten maak je in een handomdraai een lekker gerecht van deze knapperige groenten.

Supersnelle peultjes met knoflook

Dit supersnelle en makkelijke gerecht maak je in vijf minuten. Zo kom jij wel door je peultjes heen!

Nodig:

  • 300 gram verse peultjes (of sugarsnaps)
  • 1 -2 eetlepels sesamolie
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • zout en peper
Bereiding (5 minuten)

Doe een scheutje olie in een wok en verhit deze. Voeg dan de gewassen en gedroogde peultjes toe.

Roerbak ongeveer 1 minuut en doe er dan de knoflook en kruiden bij.
Snel recept: Peultjes wokken met knoflook
Peultjes met knoflook in de wok
Bak nog een paar minuten: de peultjes zijn dan frisgroen en nog steeds knapperig.

Haal de pan van het vuur en serveer de peultjes warm.

Snelle sesam peultjes

Dit lekkere bijgerecht heb je zó gemaakt en het smaakt net wat anders door het gebruik van sesamzaadjes en citroensap.

Nodig:

  • 300 gram verse peultjes (of sugarsnaps)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 6 eetlepels citroensap
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • sesamzaadjes
Bereiding (15 minuten)

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de gewassen en gedroogde peultjes toe en draai het vuur wat lager.

Schud de pan en gooi de peultjes om zodat ze gelijkmatig gaar worden. Doe dit ongeveer 1,5 minuut, of totdat ze mals-knapperig zijn.

Haal de peultjes van het vuur en besprenkel ze met citroensap. Zet ze dan een paar minuten opzij, zodat het sap erin kan trekken.

Bestrooi de peultjes dan met zout, peper en sesamzaad en geniet ervan.

Peultjes met citroen en geroosterde amandelen

Een heerlijk makkelijk gerecht dat het goed doet bij garnalen, vis of andere zeevruchten. Of serveer het bij kip. Mmm!
Peultjes met citroenschil en geroosterde amandelen
Peultjes met citroenschil en geroosterde amandelen
Nodig:

  • 300 gram verse peultjes of sugarsnaps
  • 2 eetlepels boter
  • schil van 1 citroen
  • 45 gram geroosterde amandelen
  • zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding (15 minuten)

Doe de boter in een pan en zet deze op middelhoog vuur.

Wanneer de boter begint te sissen, voeg je de peultjes toe. Bak ze ongeveer 2 minuten.

Voeg de citroenschil en de geraspte of fijngesneden amandelen toe en bak nog 2 minuten, terwijl je steeds roert.

Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Peultjes en paprika

Een mooie kleurencombinatie en nog lekker ook: peultjes en paprika. Het is bijna jammer dat het geen kerst is als je de peultjes uit je eigen moestuin oogst ;-).

Nodig:

  • 300 gram verse peultjes of sugarsnaps
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 rode paprika
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • sesamzaadjes
Sugarsnaps met paprika
Ingrediënten voor sugarsnaps met paprika
Bereiding (12 minuten)

Verwarm een grote koekenpan met 1 theelepel sesamolie op middelhoog vuur.

Voeg de peultjes en de in dunne plakjes gesneden paprika toe.

Bak ongeveer 4 minuten tot de groenten knapperig zijn, onder af en toe roeren.

Haal de pan van het vuur en besprenkel het groentemengsel met de resterende sesamolie. Bestrooi met zout en zwarte peper en wat sesamzaadjes.
Recept sugarsnaps met paprika en sesamzaadjes
Sugarsnaps met paprika en sesamzaadjes
Enjoy!


Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en echt: héél makkelijk en héél lekker.

Vooral dat derde recept met citroen en amandel: dat ga ik vast nog vaak maken :-).

PS: Lekkere sugarsnaps en peultjes vind je in onze zadenpakketjes 'Klimmers' en 'MM-toppers'