Hoe gebruik je de community?

De community is een plek waar MM-ers met elkaar in contact kunnen komen, foto’s van hun tuintje kunnen delen, vragen kunnen stellen, elkaar kunnen helpen en gewoon lekker met elkaar kunnen kletsen.

We hebben het gebruik van de community zo makkelijk mogelijk gemaakt. Maar als je toch iets niet snapt, dan kan je het hier opzoeken.

Trek aan de bel als je er toch niet uitkomt. Of door in de community een vraag te stellen, of door ons rechtstreeks te mailen.

Wat is het?

De community is ons eigen platform en is gemaakt als een plek om elkaar te ontmoeten.

Het werkt wat anders dan een standaard forum, en heeft soms wat weg van Facebook en Instagram. Zonder de nare kantjes daarvan en zonder irritante advertenties ;-).

Hoe werkt het?

Ik loop er stap voor stap met je doorheen. Maar nogmaals: voor de meeste mensen wijst alles zich wel vanzelf - die hoeven dit niet te lezen.

Je vindt de community op de site in de header. In de app vind je 'm juist onderin je scherm: het wolkje met het hartje.

De eerste keer dat je langskomt

De community is openbaar. Dat wil zeggen dat alle posts, foto's en reacties door iedereen te lezen zijn, ook als je geen account hebt. Maar wil je zelf iets posten of ergens op reageren, dan moet je inloggen. Daar heb je dus een account voor nodig.

Werk je al met de app? Gebruik dan hetzelfde mail-adres en wachtwoord. Dit is belangrijk omdat de app en de community aan elkaar gekoppeld zijn.

Het kan zijn dat je gebruikersnaam veranderd is. Dat komt omdat in de coMMunity elke gebruikersnaam uniek moet zijn.

Profiel aanpassen

Je kan je profiel aanpassen door te klikken op het poppetje rechts bovenaan (op de computer) of rechtsonder (in de app).

Daar kan je ook een foto van jezelf uploaden.

Zelf een post maken

Met de grote blauwe knop met het plusteken maak je zelf een post.

Je schrijft een titel, dan je tekst en als je wilt kan je foto’s toevoegen. Als laatste kan je er een categorie aan hangen. Bijvoorbeeld op Show je MMRecepten of Tips.

Er zijn verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen. Van een aantal daarvan zijn de posts ook zichtbaar op de ‘wall’, bij de andere zijn die alleen zichtbaar als je op de betreffende categorie klikt.

Het wijst zich wel vanzelf.

Aanpassen post of reactie

Toch niet tevreden over je reactie of over wat je gepost hebt? Je kan altijd wat veranderen door op je eigen post of reactie te klikken en dan op de 3 stippen onderaan in de rechterhoek te klikken. Je kan 'm daar ook verwijderen.

Vergeet daarna dan niet op de blauwe knop Aanpassen of Klaar te klikken 😉.

💚💚💚 Hartjes geven en krijgen

Als je een post, een foto of een reactie van een andere gebruiker liked, krijgt die van jou een hartje. Andersom werkt het ook: als iemand anders jouw post, foto of reactie liked krijg jij er een hartje bij.

Arjen heeft er hier al 178.

Het MM-plantje achter zijn naam laat zien dat hij een MM-teamlid is. Als iemand moderator of admin is, staat dat er ook bij - samen met een 🚓..

Reageren op anderen

Zodra je ingelogd bent kan je reageren op anderen. Reageren op een reactie kan ook, dan staat jouw reactie daar meteen daaronder.

De poster en de mensen die al reageerden krijgen dan een seintje.

(Wil je andere mensen attenderen op de post, dan kan je in je reactie hun naam 'taggen'. Dat doe je zo: @naam. Let op: bij namen met spaties of leestekens werkt dat niet.)

De bel bovenin / notificaties

Op je desktop staan onder je naam en profiel jouw berichten. Bijvoorbeeld als iemand reageerde op jouw post, of als je een hartje kreeg. Klik je op zo’n bericht dan ga je direct naar de post toe en verdwijnt het bericht uit je overzicht.

Je kan je berichten ook zien en aanpassen bij de bel rechtsboven in je scherm. Klik je daarop dan komt er een pop-up waarin je ze kan lezen:

Volgorde posts en reacties

In het beginscherm zie je 'de wall'. Daarin staan alle posts van de zichtbare categorieën en zie je altijd de laatste activiteit bovenaan. Dat kan dus de nieuwste post zijn, maar ook een eerdere post waar net op gereageerd is.

Bij de categorieën die alleen zichtbaar zijn als je erop klikt werkt het net zo, alleen zie je die posts alleen daar en niet op 'de wall'.

Binnen een post staan de laatste reacties ook bovenaan, dan pas de latere.

Reacties op reacties staan onder elkaar.

Zoeken, sorteren en onderwerpen

Dit is het startscherm van de community:

Daar kan je een onderwerp zoeken door het in het zoekscherm in te tikken. Als het zoekwoord ergens voorkomt komen die posts naar boven.

Onder Standaard vind je de knoppen NieuwPopulairVan mij en Onbeantwoord. Lijkt me duidelijk toch?

Onder de zoekbalk zie je fotootjes met de categorieën: bijvoorbeeld Tips, Vragen en Recepten.

Onder de categorieën staat een vast item: daar heten we je welkom en leggen we de spelregels uit.

Daaronder zie je de eerste post. Dat is bijna altijd een sticky post: een uitvraag of een post die wij heel belangrijk vinden. Je herkent ze aan de pin.

En daaronder staan alle andere posts. Op de startpagina staat altijd de laatste post die geplaatst is of waar op gereageerd is bovenaan.

Terug naar waar je was gebleven of naar het beginscherm

Ben je een post aan het lezen, dan zie je in de zwarte balk bovenin een pijl om terug te gaan. Wil je terug naar de startpagina, dan klik je op coMMunity in de header.