wo. 20 mei 2015

Spreekbeurt Makkelijke Moestuin

door Annemiek

Sven en Maaike geven hun plantjes water
Sven en Maaike geven hun plantjes water

Door de moestuintjes actie van de AH hebben ze op de school van mijn zoontje (6) en dochtertje (4) zelf groenten en kruiden gezaaid. Dat moest thuis een vervolg krijgen natuurlijk.

Ieder een eigen moestuinbak

We hebben al langer een appelboom en bramen en frambozen in onze kleine achtertuin en dat vinden de kinderen superleuk. Vorig jaar hadden we ook al een (niet zo'n succesvolle) kleine moestuin gemaakt, maar dit jaar moest dat eens goed worden gedaan.

Door jouw website en Makkelijke Moestuin kinderboek en een MM-mix verkoper hier in de buurt hebben Sven en Maaike nu alletwee een eigen Makkelijke Moestuin in de achtertuin.

Bak vullen met Makkelijke Moestuinmix
Bak vullen met Makkelijke Moestuinmix

Groentes zaaien en overplanten

De AH moestuintjes zijn overigens met succes overgezet (andijvie, veldsla, kropsla, ruccola, spinazie doen het uitstekend).

Daarnaast hebben we zelf wortel, radijs, sugarsnaps en peultjes uit jouw kist rechtstreeks in de bakken gezaaid. Nog erwten en snijbiet ook.

De klimcourgette is deze week binnen voorgezaaid. Verder hebben we een verticale aardbeientuin die er veelbelovend uitziet.

Spreekbeurt

Mijn zoontje mocht nu in groep 3 een korte spreekbeurt houden en hij wilde het over zijn Makkelijke Moestuin doen.

Compleet met zelf uitgeschreven verhaal, tekeningen, foto's, zaaikalender en zijn trots: de in de klas gezaaide cherry tomaatjes die inmiddels op de vensterbank flink zijn gegroeid!

Spreekbeurt goed voorbereiden
Spreekbeurt goed voorbereiden

Hij kan niet wachten tot die in juni naar buiten mogen, want hij is dol op tomaatjes.

Oefenen

Ik heb een filmpje van het oefenen van zijn spreekbeurt en wat foto's toegevoegd omdat je het vast leuk vindt om te horen en zien hoe je mensen inspireert:

Oefenen voor de spreekbeurt op school

Zo zien de bakken er nu uit (begin mei):

De moestuinbakken van Sven en Maaike en de verticale aardbei-tuin
De moestuinbakken van Sven en Maaike en de verticale aardbei-tuin

Ga zo door!

Met vriendelijke groet, Annemiek

PS:

Wij vinden het prima als jullie dit met de MM volgers delen. Sven was ook helemaal trots toen ik voorstelde om Jelle te laten weten dat hij zijn spreekbeurt over de makkelijke moestuin ging houden. Ik moet ook steeds de website laten zien, omdat Sven en Maaike het erg leuk vinden dat de Jelle uit het stripverhaal echt bestaat.

Update 2017:

Zelfde gietertje, zelfde bakken, zelfde kids maar ietsje groter. Sven en Maaike zijn alweer voor het derde seizoen super enthousiast over hun eigen Makkelijke Moestuin!

Lekker bezig: al voor het derde jaar
Lekker bezig: al voor het derde jaar

Update 2019:

Sven en Maaike zijn nog steeds super enthousiast en willen meer kinderen de tuin in krijgen.

Daarom zijn ze aan het vloggen en maken superleuke filmpjes. Als de Buiten Buddies.

Naar de Buiten Buddies