za. 29 aug. 2020

We belonen je voor een extra leuke post 😀

Wedstrijden op de community van de Makkelijke Moestuin: iedereen vindt ze hartstikke leuk.

De winnaars van de Makkelijke Moestuin Thuiswedstrijd 2020
De winnaars van de 1e Thuiswedstrijd 2020

Nu hebben we nog een beter idee: winnen met je post - het hele jaar door. 

Verdien 10 euro shop-tegoed met je post op de community

Laat ik het uitleggen. Sinds de community bestaat zien we de ene leuke post na de andere langs komen. 

Nu, na nog niet eens twee jaar, is de community precies geworden wat we voor ogen hadden. Een hele fijne plek waar  honderden MM-ers elkaar ontmoeten, ervaringen delen, hun MM showen, recepten posten, vragen stellen en nog veel meer. En duizenden MM-ers meekijken. Vooral in de app.

Tussen de enorme stroom van alle posts zitten soms echte pareltjes. Een watertandend lekker recept, een supermooie ‘Show je MM’, of gewoon een heel leuk verhaal met mooie foto’s. 

Dan is het best jammer dat die al snel verdwijnen tussen alle andere posts. 

De beste posts zetten we op de site

Daarom zetten we deze posts graag op de site. Recepten in de Kennisbank en Show je MM’s of andere verhalen op het blog.

Als dank daarvoor - en om jou aan te sporen om dat soort parels te maken - belonen we het komende jaar elke post die we op de site plaatsen met 10 euro shop-tegoed. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

In het kort komt het er hier op neer: wij zijn op zoek naar posts die perfect aansluiten bij wat we met de Makkelijke Moestuin willen uitstralen. Denk maar even zo: zou jouw post in een boek over de Makkelijke Moestuin passen? Als dat zo is maak je kans dat we ‘m uitkiezen. 

Dat betekent dus dat je goed kan zien dat de poster werkt met de methode van de Makkelijke Moestuin, onze groentes gebruikt en kweekt in een MM-bak.

Kortom: in lijn met de site, bakken met een duidelijk raster én de MM-mix. Maar het hoeft echt niet over een grote tuin of dakterras te gaan, een enkele bak of wat mini's is ook prima. 

De tekst: liefst een duidelijk en volledig verhaal en fijn om te lezen. Hoe minder wij eraan hoeven te schaven, hoe beter het is 🙂.

De foto’s: in een hoge kwaliteit, liefst liggend of vierkant en zo natuurlijk mogelijk: zonder tekst of illustraties. 

De kookwedstrijd 2020

Van juni t/m augustus 2020 hielden we een kookwedstrijd. Op een speciaal kanaal konden MM-ers hun recepten posten. De winnende recepten plaatsten we op de Kennisbank. 

De eerste winnaars van de Kookwedstrijd
De eerste winnaars van de Kookwedstrijd

Inmiddels staan daar al 24 winnende recepten.

De officiële kookwedstrijd is inmiddels afgesloten, maar er staan nog steeds een aantal recepten tussen die we ook op de site gaan zetten. Bovendien merken we dat veel mensen het superleuk vinden om de recepten te plaatsen, maar óók om inspiratie op te doen door de recepten van anderen. 

Daarom gaan we er gewoon mee door. En omdat we ook lekkere recepten zien die niet op het wedstrijdkanaal staan, nemen we die voortaan ook mee. Zoals we al deden met dit recept:

Recepte voor ingemaakte tomaatjes uit de Makkelijke Moestuin
Recept voor ingemaakte tomaatjes van Vrouw Holle

Eén kanaal voor alle recepten

Het wedsstrijdkanaal is inmiddels samengevoegd met het 'gewone' kanaal. Dan staan alle recepten, óók die van de wedstrijd, allemaal in het kanaal ‘Recepten’

Pikken we daar een leuk recept uit voor op de Kennisbank, dan krijgt de poster 10 euro shoptegoed. En het etiket 'Gewonnen'.

Voor recepten lees je de richtlijnen hier.

Show je MM

Op het kanaal ‘Show je MM’ laten veel MM’ers hun bakken zien. Van de allermooiste posts maken we graag een blogpost op de site.

Zoals van deze van Shahaira:

De show je Makkelijke Moestuin van Shahaira
De 'Show je MM' van Shahaira

Ook daarvoor geven we dus graag iets terug. 

Richtlijnen voor een winnende ‘Show je MM' post.

Verandert de community hierdoor?

Tuurlijk niet. De community blijft gewoon zoals ie is hoor. Het enige verschil is dat wij je voortaan kunnen belonen voor een post die we op de site zetten. Alleen maar leuk toch?

Dus ga vooral door met het maken van leuke post, met het delen van je ervaringen, met het maken van lekkere recepten en het inspireren van anderen met jouw Makkelijke Moestuin. 

Tot snel op de community!